Downloads van deze site – Huisartsenpraktijk Minnertsga – MINNERTSGA
Fjildleane 16 9047 JR MINNERTSGA Tel:0518-471224
Header afbeelding

Downloads van deze site

Op deze pagina vindt u diverse documenten die u kunt downloaden om te gebruiken in uw situatie of om u te helpen uw consult voor te bereiden. Deze lijst zal regelmatig uitgebreid en zo nodig herzien worden.

Ouderenzorg. De vergrijzing vraagt extra zorg voor oudere mensen. Inmiddels zijn er in  onze praktijk meer dan 150 mensen van 75 jaar en ouder. Wij streven ernaar om voldoende aandacht en zorg aan ouderen te besteden. Daarom hebben wij aparte afspraken rondom ouderenzorg met de diverse hulpverleners in Minnertsga, Ook is het belangrijk om de kwetsbaarheid van ouderen in te schatten, en vooraf voor hen die het betreffen, de behandelwensen vast te leggen. Download hier:

  • De folder van het MDO (Multidisciplinair overleg) ouderenzorg.
  • De GFI (Groningen Frailty Index), een vragenlijst waarbij de kwetsbaarheid van ouderen in kaart is te brengen.
  • Het individueel zorgplan of ACP (advanced care planning) document waarin uw behandelwensen kunnen worden vastgelegd.

Bespreek deze zaken met uw zorgverleners!

Moeheidsklachten. Moeheid is een vaak gehoorde klacht in de praktijk. Het is een lastige klacht die vele oorzaken kan hebben. Meestal vraagt iemand met moeheidsklachten om bloedonderzoek. In 90% van de gevallen levert dit echter geen oorzaak op. Om ook andere oorzaken op het spoor te komen kunt u hier twee vragenlijsten downloaden, die misschien u en de dokter op het goede spoor kunnen zetten bij het vinden van de oorzaak van uw klachten. Als voorbereiding op uw consult kunt u beide vragenlijsten downloaden, uitprinten en invullen en enkele dagen vooraf aan uw consult inleveren op de praktijk. Inscannen en mailen naar praktijk@dokterpijman.frl mag ook. Tip: maak voor moeheidsklachten een dubbele afspraak.

Klachten van somberheid. Merkt u dat u niet lekker in het vel zit, veel lichamelijke klachten hebt, prikkelbaar bent, een kort lontje heeft en slecht slaapt, dan kan het zijn dat u een stemmingsstoornis hebt. Misschien bent u burn-out  of depressief. Om hier achter te komen kunt u de volgende vragenlijsten invullen en vooraf aan uw consult  bij de praktijk inleveren of mailen naar praktijk@dokterpijman.nl . Tip: zorg voor voldoende tijd voor uw consult en maak een dubbele afspraak!

Beslissingen over levenseinde. Veel mensen willen vooraf bepalen wat er gebeurt als men (ongeneeslijk) ziek wordt, een chronische aandoening krijgt, en in bepaalde situaties niet meer kan beslissen over behandeling en overlijden. Het kan dan zinvol zijn uw wensen vast te leggen in een document en dat in uw medisch dossier op te laten nemen. Wij hebben enkele documenten voor u op een rijtje gezet

  • Een voorbeeldverklaring die u naar eigen inzicht kunt wijzigen kunt u downloaden. Dit pdf document kunt u overnemen en zelf naar uw inzicht wijzigen
  • Een invulbare niet-reanimeren verklaring.
  • Een wilsbeschikking over uw wensen over medisch beleid.
  • Een uitgebreid zorgplan of advanced care planning (ACP) document. In dit uitgebreide document kunt u al uw wensen over verder te volgen medisch beleid en levenseinde vastleggen. Een niet reanimeren beleid en een wilsbeschikking zijn hierin als bijlage opgenomen. Wij adviseren u om dit document samen met uw  familie (partner/kinderen) te bespreken en daarna samen met de dokter dit document vast te leggen, zodat alle zorgverleners hiervan op de hoogte zijn.

AD(H)D. Alle dagen heel druk, slecht slapen, slechte leerprestaties, van de hak op de tak springen, moeite om zaken georganiseerd te krijgen….Herkent u deze zaken bij uw kind, uw partner en/of uzelf, dan zou er sprake kunnen zijn van AD(H)D. Om hier achter te komen is het handig om bijgaande vragenlijsten in te (laten) vullen. De ene lijst is een zelf observatie lijst, waarop u gedragingen van nu en eventueel in het verleden als kind kan aangeven, de tweede lijst is een observatielijst die ingevuld kan worden door iemand die u veel meemaakt in uw directe omgeving: ouder, partner, leerkracht etc. Vul de lijsten in en lever ze vooraf aan uw consult in of mail ze naar praktijk@dokterpijman.frl. Samen met de dokter kan u dan duidelijkheid krijgen of er sprake kan zijn van AD(H)D. Tip: maak voor dit probleem een dubbele afspraak.

Knieklachten. Bij veel (chronische) knieklachten kunnen de klachten verlicht worden door er voor te zorgen dat de spieren rondom de knie in een goede conditie zijn. Het is daarom zinvol deze spieren regelmatig te trainen. U kunt hier een oefenschema downloaden.

Urinewegklachten. Als u vermoedt dat u een blaasontsteking heeft en de urine hierop wil laten nakijken verzoeken wij u een plasklachtenformulier in te vullen dat u hier kunt downloaden.